Migratie naar de cloud

Migreren naar een cloud dienstverlener (bijv. Microsoft, Google, Amazone) is niet altijd eenvoudig. Werken mijn applicaties nog wel? Wat gebeurt er met mijn data? Waar staat mijn data? Is het mogelijk weer terug te migreren naar een on premise oplossing? En als al deze vragen beantwoord zijn en uw organisatie de stap heeft genomen om te migreren of succesvol gemigreerd is komt de vraag: “Hoe is de security geborgd in de cloud?” Alle oplossingen om uw omgeving te beveiligen zijn aanwezig in de cloud, maar hoe moeten deze worden ingezet? Hoe beveilig en monitor ik mijn omgeving? Hoe detecteer ik aanvallen? Welke maatregelen moet ik nemen?

Cloud Security

Isatis Cyber Security biedt dienstverlening aan rondom security en privacy bij de inzet van Cloud als modern platform. Onze security cloud architecten en privacy consultants helpen u met het opzetten van een cloud security plan. Vanuit een integrale visie op het gebied van techniek, informatiebeleid en privacy regelgeving. Duidelijk en pragmatisch. Vervolgens helpen we u, indien gewenst, om de migratie en implementatie van uw systemen naar de Cloud, ten aanzien van informatiebeveiling, succesvol te laten verlopen. We kunnen dit doen door het leveren van consultants of we kunnen een dergelijk traject als project oppakken en uw organisatie volledig ontzorgen, maar altijd in goed overleg.

Microsoft Azure Sentinel

Er komen iedere dag weer nieuwe bedreigingen bij naarmate er meer en meer applicaties op het internet gebruikt worden. Software die ontworpen is om mogelijke malware of verdachte activiteit te detecteren is vaak ingewikkeld en overstelpt gebruikers met waarschuwingen die moeten worden onderzocht, gekwalificeerd en afgehandeld. Op dit moment is er een tekort aan gekwalificeerde cyberbeveiligingsprofessionals in de wereld, wat heeft geleid tot de vraag naar op kunstmatige intelligentie gebaseerde beveiligingsdiensten zoals Microsoft Azure Sentinel. Microsoft Azure Sentinel is een schaalbare cloud, Security Information Event Management (SIEM) en Security Orchestration Automated Response (SOAR) oplossing. Azure Sentinel biedt intelligente beveiligingsanalyses en informatie over dreigingen binnen de gehele organisatie en biedt een all-in-one oplossing voor alarmdetectie, zichtbaarheid van dreigingen, “threat hunting” en reactie op dreigingen.

Isatis Cyber Security is specialist op het gebied van Microsoft Azure en Microsoft Azure Sentinel en kan uw organisatie ondersteunen tijdens en na de migratie naar de cloud op het gebied van security.

cloud security